Nagy Ádám

Nagy Ádám vagyok személyközpontú tanácsadó jelölt.

Tanulmányaimat az ELTE pszichológia karán végeztem, klinikai és egészségpszichológia szakirányon. A középiskola utáni éveim eleinte még útkereséssel teltek: pár évig a Budapesti Gazdasági Egyetemre jártam, turizmus-vendéglátást tanultam, majd rövid időn belül győzött az emberi psziché iránti érdeklődésem és a pszichológia irányába fordultam.

Az egyetemi éveim alatt igyekeztem minél több gyakorlati tapasztalatot szerezni, ezért önkéntesként dolgoztam a Thalassa Ház Pszichoterápiás és Pszichiátriai Rehabilitációs Intézetben, megközelítőleg három hónapig. Emellett 2×2 hetes gyakorlatot töltöttem a Tündérhegyi pszichoszomatikus és pszichoterápiás és Rehabilitációs Intézetben. Az egyetemi terepgyakorlatomat a budapesti Szent János Kórház pszichiátriai osztályán végeztem. Jelenleg a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadói Egyesület tanácsadó képzésének a szupervíziós fázisában vagyok, Dr. Baginé Dr. Tóth Erika kiképző pszichoterapeuta vezetése alatt.

A pszichológiai szemléletmódomat nagy mértékben formálta a humanisztikus pszichológia, ezen belül is főleg Rogers és Jung módszerei. Az analitikus pszichológia és a keleti filozófia is szintén olyan gondolat-áramlatok, melyeket mindig is vonzónak találtam. Úgy gondolom, hogy ezek az irányzatok ragadják meg a legtisztábban az emberi lélek működését, úgy, hogy közben a személy végig középpontban marad, és nem veszik el a pszichológiai magyarázatok/elméletek tetemes súlya alatt.

Munkám során arra törekszem, hogy az embereket a teljes élet, az önmegvalósítás és az egyéniséggé válás útján támogassam; segítsem őket az aktuális akadályokkal való megküzdésben, illetve az egészséges, boldog kapcsolatok kialakításában. Az ülések során igyekszem olyan biztonságos és elfogadó légkört teremteni, ahol a hozzám fordulók biztonsággal megvizsgálhatják az őket foglalkoztató kérdéseket és szép lassan erőt gyűjthetnek a változások, átalakulások meglépéséhez.

Önismereti saját élményeim:

Pszichodinamikusan orientált egyéni, önismereti pszichoterápia: 4 év

Személyközpontú önismereti csoport: 150 óra – Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadói Egyesület