Többnyire intellektuális szakmát gyakorló emberként az elmúlt években kifejezetten fontossá vált számomra a fizikai munka, a föld közelsége.

Édesapám birtokán, Balatonszőlősön régóta jelen van a levendula, azonban eddig csak díszként tekintettünk rá, vagy gyermekként aláfeküdtünk virágzáskor, szívtuk be az illatát, miközben számolgattuk rajta a pillangókat.

Pillangó egy balatonszőlősi levendulánkon.

A 2021-es év volt az első, amikor már lepároltuk a termést, bár ekkor még csak családunk, barátaink számára. Az idei évben viszont már úgy döntöntöttünk összekapcsoljuk levendulaolajunkat a pszichológiával: a stresszoldással, a megnyugvással, a pihentető alvás elősegítésével, levendulavizünket pedig frissítő permetével, az illatosítással és a harmonikus otthoni hangulat megteremtésével.

Az apai hagyományt továbbvíve nemrég Etyeken is telepítettem levendulát, így idén már egy igazi apa-fia koprodukcióban a Balatonszőlős-Etyek tengelyen szüreteltünk. Ennek eredményeként született meg 2022-es levendulaolajunk friss lepárlása, az andalító névre hallgató levendulaolaj, valamint a lila permet becenevű levendulavíz. Fogadjátok, fogyasszátok őket szeretettel.

Az andalító a levendula tiszta eszenciája. 2700 Ft / 10 ml.
Együtt a család: nyersanyag és végtermék. Levendulavíz: 1700 Ft / 100 ml.