Konzultációs üléseim 60 percesek és alapvetően személyközpontú hangulatúak. Ez több mindent is jelent:

1. Törekszem arra, hogy a szakmai viszonyunk mindenekelőtt felnőtt-felnőtt, partneri legyen, semmiképp sem alá-fölé rendelt. Mivel szerintem a segítői viszony egyenlő, így a problémák forrását sem csak én tudom, a megoldást sem csak én tudom, hanem ketten találjuk meg és alakítjuk ki azokat. Így lesz közös az út és közös az eredmény. Mindketten dolgozunk, mindketten beletesszük a folyamatba a magunk részét. A partneri viszony azt is jelenti, hogy én is ember vagyok a szakmai szerepem mellett. Ezért nem rejtőzködöm, nem bújok szakmai álarc mögé. Néhány év korkülönbség esetén szívesebben tegeződöm. Törekszem a hitelességre, és az őszinteségre, ha szükséges, akkor facilitálom, hogy egy biztonságos térben kölcsönösen jelezzünk vissza egymásnak arról, hogyan jó nekünk ez a kapcsolódás.

2. Nem általános sémákat, nem pszichológiai paneleket szolgáltatok ki, hanem az egyéni világlátásodra, megéléseidre és igényeidre fogunk fókuszálni, és alapozni minden intervenciót.

3. Elfogadom a személyed és világodat olyannak, ahogyan bemutatod, és csak akkor kötekszem, ha ennek a világnak valamely elemét destruktívnak látom rád nézve, vagy ha a szubjektív világ elemei között ellentmondást érzékelek.

A személyközpontú alap mellett szeretek eklektikusan dolgozni, több irányzat és módszertan elméleteit és technikáit alkalmazva az éppen aktuális probléma kapcsán.

Hacsak nem elengedhetetlen, igyekszem kerülni a betegség-szemléletben való, címkéző, patologizáló gondolkodást, és bármilyen gondolatot, érzelmet, viselkedést a személyes funkciója, nem a címkéje szerint megérteni.

A pszichológiára nem csak, mint segítségnyújtásra, hanem, mint megelőzésre is gondolok. Munkám során ezért előszeretettel foglalkozok a lét átfogó, egzisztenciális kérdéseivel is. Azokkal, amik elől senki sem menekülhet.

Szerintem az “egészséges” ember is jár pszichológushoz, mert az önismeret kimeríthetetlen, és a legjobb energiabefektetés önmagunkba.

Arról, hogy milyen problémákkal kereshetsz meg, itt olvashatsz.