“Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott hazafelé menet?…” (J.A.) Senki. Ki mondja meg, mit érezzünk, mit ne érezzünk, mit gondoljunk, mit ne gondoljunk, hogyan döntsünk, hogy ne döntsünk, hogyan éljünk, hogyan ne éljünk? Senki. A senki, mint válasz egyszerre felszabadító, és egyszerre szorongáskeltő. Egyszerre facilitál, hogy megszabaduljunk a mások által nekünk adott válaszoktól, és egyszerre ösztökél arra, hogy megtaláljuk saját hiteles válaszainkat.

Személyes szempontból a szakmai szerepem merev címkéje helyett szívesebben tekintek magamra élő útitársként (fellow traveller), aki maga is szintén folyamatosan keresi, revizionálja, átkeretezi válaszait, és aki az önismeretre mindennapi attitűdként és tevékenységként tekint. Ez azt is jelenti számomra, hogy nyíltan kezelem azt, hogy én is megjártam (éveken keresztül) a magam pszichológiai segítségkéréseit (személyközpontú csoportterápia, kognitív viselkedésterápia, párterápia, addiktológiai konzultáció, analitikusan orientált, áttételfókuszú terápia), amelyekből ritkán meg is osztok személyes tapasztalatokat, ha azt kivételes helyzetben segítőnek érzem.

A gyakorlati szakember énemen kívül, kutatói énem miatt elsődleges alap számomra módszereim tudományossága. A tudományosságra viszont nem szeretek rigid, pozitivista, kemény tudományos keretként tekinteni, ezért sokszor beemelem folyamataimba a szépirodalmat, a filozófiát, valamint a buddhista pszichológiát is. Nagy hatással voltak rám (rengeteg többek között): Søren Kierkegaard, Michel de Montaigne, a filozófia; Carl Rogers, Irvin Yalom, Máté Gábor, Birtalan Balázs, a pszichológia; Jack Kerouac, Bohumil Hrabal a szépirodalom; Sunrjú Szuzuki, Harada Rōshi a buddhizmus területéről.

Pszichológusi diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, rogersi, személyközpontú módszerspecifikus képzettségem a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesületben szereztem.  Jelenleg az Újbudai Pszichológiai Műhely vezetőjeként, mint pszichológus dolgozom. Emellett az ELTE Pszichológiai Tanácsadás Tanszékének doktorandusza vagyok, ahol Egzisztenciális pszichológiát, Időpszichológiát és Kvalitatív pszichológiát oktattam, és most a doktori disszertációmat írom az idő pszichológiájának témájából.

Ismeretterjesztő médiamegjelenéseim itt, tudományos publikációm pedig itt érhetőek el.

Szabadidőmben néha költészettel is foglalkozom, első verseskötetem 2019-ben jelent meg.